Vil bygge fotballhall på Loesmoen

Nyhetsartikkel hentet fra Eikernytt:

Av Roy Hansen
,  06.09.17

Hokksund IL, har dersom kommunestyret godkjenner lånet, fullfinansiert er ny treningshall for fotball på Loesmoen. Det er mye takket være en sjekk på 3,5 mill. kroner fra Sparebanken Øst.

2017-09-07
grystrand

Falkbanen, hvor Hokksund IL har sitt hovedsete, er fullbooket. Det er aktivitet fra tidlig morgen til sen kveld og én kunstgressmatte er allerede slitt ut.I den senere tid er det satt stort fokus på miljøaspektet ved kunstgress i og med at det brukes gummigranulat – det vil si små gummikuler – som dempemateriale på kunstgresset. Dette har en egen evne til å komme på avveie og myndighetene leter nå etter metoder å stoppe denne forurensningen på.Forholdene er verst om vinteren og brøyting av banen sprer ikke bare gummikuler, men det sliter også på selve gresset. Derfor ønsker Hokksund IL å bygge en helt ny hall på Loesmoen i tilknytning til den gamle og nå brannskadde Hokksundhallen. Da kan nemlig Falkbanen «hvile» vinterstid." 

Bilde%2007.09.2017%20klokken%2009.16%20%282%29.jpg

I dag var det gaveoverrekkelse fra Sparebanken Øst – en aldri så liten sjekk på 3,5 mill. kroner til hallen. Fra venstre ser vi Jan Tore Baklid, Håvard Lind, Anita Hals Smørgrav, Per Øyvind Mørk, Åse Borgan, Kjell Bruknapp og Ann Sire Fjerdingstad.

 

Må ses i sammenheng
Men før bygging kan skje på Loesmoen må området ses på i sammenheng med Hokksundhallen. Skal den rives eller bygges opp igjen, skal det være felles garderober eller hva. Andre ønsker seg en skole her. Hokksund IL er lovet en avklaring på dette i løpet av september slik at de kan komme i gang med grunnundersøkelser denne høsten.

Ny treningshall er kostnadsberegnet til ca. 18 mill. kroner inkl. mva. Med bankens gave på 3,5 til selve hallen, kommunens rentefrie lån på 11,6 og en egenkapital på nesten én million kroner etter salget av spilleren Gustav Mendonca Wikheim, er finansieringen klar.

- Vi ønsker å støtte opp om breddeidretten i kommunen ved å gi rentefrie lån slik at bygging av anlegg kan komme i gang i påvente av spillemidler, sier ordfører Ann Sire Fjerdingstad.

Hun var sammen med bankens representanter og ledelsen i HIL på en presentasjon på Falkbanen i dag tidlig. Ordføreren understreker at dette ikke går ut over andre tjenester i kommunen og at HIL og de andre idrettslagene som har fått slike lån, betaler tilbake når de skal.

Bilde%2007.09.2017%20klokken%2009.16%20%281%29.jpg

Slik kan den nye hallen på Loesmoen bli seende ut.

Treningshall
Hallen, som nå er under planlegging blir på 40 x 60 meter. Da blir det plass til tre femerbaner eller én syverbane. Det er fortrinnsvis barn og unge som skal bruke hallen, men også A-laget får noe halltid her.

I tillegg er det planer om å lete ut hallen til kommunens andre idrettslag og til Eiker VGS.

Sportslig leder, Håvard Lind og leder i fotballgruppa, Jan Tore Baklid, er meget glade for at de nå kan realisere en slik hall. I dag kjøres nemlig ungene til Mjøndalen på sene kvelder for å kunne trene innendørs her. Det er en situasjon de håper å unngå fra neste vinter av.

Det er en kald hall som skal bygge – kanskje med et garderobebygg i tillegg dersom det ikke løser seg med Hokksundhallens anlegg. Byggetiden er derfor noe kortere enn vanlig. Men det gjenstår å se hvor fort byggesaksavdelingen i kommunen klarer å få denne saken ferdig behandlet.

Stor bidragsyter
Sparebanken Øst er blitt en viktig samarbeidspartner for HIL og en rekke andre lag og foreninger. Som vi kunne fortelle i går kveld, deles det nå ut 16,9 mill. kroner totalt i første gaveutdelingsrunde i år.

Banken har gjennom flere år bidratt gjennom sitt gavefond til Falkbanen og nå også på Loesmoen.

- Du kan si at vi smører lokale tiltak slik at det går lettere for lag og foreninger å bygge og å drive. Det er vi glade for, sier Per Øyvind Mørk i Sparebanken Øst.

Men det er neppe siste gang de får en søknad om støtte. Det er nemlig planer om å få bygget en idrettshall på Lerberg, til tross for at Fylkesmannen er lite glad for at det da vil gå med noe matjord.

Men ifølge ordføreren er dette en sak som vil tvinge seg fram med den veksten vi har i kommunen – spesielt på Harakollen.

Bilde%2007.09.2017%20klokken%2009.16.jpg

Her er hallen i mørk blått tenkt lagt i utkanten av området bak dagens hall. Det gir plass til de andre aktivitetene på stedet i tillegg til en ny kunstgressbane.

Kalender

Juni
MTOTFLS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket